Vaniljmousse & Fruktsallad
Idag är det lillhelg tycker jag, skönt med torsdag. Det är bara en skoldag kvar nu och det klarar jag! Slutade tidigt idag så jag har städat till rummet inför helgen och nu ska jag göra lite läxor.
Förra helgen gjorde jag en liten och mycket god efterrätt och jag tänkte att ni skulle få receptet :)
Moussen 6pers:
2 gelantinblad
2 ägg
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
3msk kokande vatten i en liten skål
Såhär gör du:
1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
2. Vispa ägg och socker tills det blir pösigt.
3. Vispa sedan grädden och vaniljsockert i en separat skål.
4. Häll det kokande vattnet i en liten skål och lyft sedan upp gelantinbladen och lägg dem i det varma vattnet.
5. Rör ner vattnet med gelantinbladen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner vaniljgrädden.
6. Häll upp i dessertskålar eller glas och föra moussen i kylen ca 3 timmar innan serveringen.
Fruktsallad:
1 persika
1 päron
1 apelsin
2 passionsfrukter
2 äppel
Såhär gör du:
1. Skala apelsinen, dela passionsfrukterna och tvätta de återstående frukterna.
2. Skär frukterna i lagom stora bitar och gröp ur passionsfrukterna och lägg i fruktsalladen.
3. Rör om och täck med plastfolie tills den ska serveras :)
Vid servering av Vaniljmoussen garnera med fruktsalladen och man kan riva lite vit eller vanlig choklad över om man vill. Hoppas det smakar!
/Sophie
Förra helgen gjorde jag en liten och mycket god efterrätt och jag tänkte att ni skulle få receptet :)
Moussen 6pers:
2 gelantinblad
2 ägg
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
3msk kokande vatten i en liten skål
Såhär gör du:
1. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten.
2. Vispa ägg och socker tills det blir pösigt.
3. Vispa sedan grädden och vaniljsockert i en separat skål.
4. Häll det kokande vattnet i en liten skål och lyft sedan upp gelantinbladen och lägg dem i det varma vattnet.
5. Rör ner vattnet med gelantinbladen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ner vaniljgrädden.
6. Häll upp i dessertskålar eller glas och föra moussen i kylen ca 3 timmar innan serveringen.
Fruktsallad:
1 persika
1 päron
1 apelsin
2 passionsfrukter
2 äppel
Såhär gör du:
1. Skala apelsinen, dela passionsfrukterna och tvätta de återstående frukterna.
2. Skär frukterna i lagom stora bitar och gröp ur passionsfrukterna och lägg i fruktsalladen.
3. Rör om och täck med plastfolie tills den ska serveras :)
Vid servering av Vaniljmoussen garnera med fruktsalladen och man kan riva lite vit eller vanlig choklad över om man vill. Hoppas det smakar!
/Sophie