S-21 och Killing Fields

Del 17
Förra gången blev det ett litet sidospår om Kambodjas historia, läs inlägget här. Vi började dagen med att hyra en tuktuk som kunde ta oss till de platser som vi ville besöka. Första stoppet blev Toul Sleng S-21, det var från början en skola men under Pol Pots tid gjordes det om till fängelse och tortyrcenter. Där sattes många politiska fångar och några utländska reportrar.
.
Därefter åkte vi en liten bit precis utanför Phnom Penh, det började regna och vi fick införskaffa oss rosa regnskydd.  Vi hade kommit till Killing Fields, en plats där många blev avrättade och begravda i massgravar. Det var så hemskt och det är svårt att förstå hur allt detta kunde hända även om man är där och ser det med egna ögon.
.

Grillfest

I fredags blev det en spontan grillfest och det var väldigt gott och roligt! Älskar lukten av grillat och när det känns som att snart är det faktiskt vår :)
.
 

Movies

Tittade tillbaks i arkivet och hittade en lista över filmer som har berört mig på olika sätt och tänkte att jag kunde göra om den med andra filmer.
.
1. Fick dig att skratta- Dinner for Schmucks
2. Fick dig att gråta-The Impossible
3. Fick dig att vilja besöka platsen där den utspelar sig- Eat Pray Love
4. Handlar om en historisk tid du tycker om- Les Miserablé
5. Du ångrar att du såg- The scouting book for boys
6. Finns i dina tankar trots att det var länge sen du såg den-The Help
7. Har du länge tänkt att se-My sisters Keeper, har fortfarande inte sett den 
8. Du inte förstår att så många tycker om- Star Wars
9. Feel good film-Ego
10. Du tycker att alla ska se- The Impossible
.
7959743_l7lnd_large