Happy New Year!

Jag skulle vilja önska alla ett riktigt gott nytt år! Förhoppningsvis har vi haft en fin dag med sol, bad och god mat på andra sidan jorden. Innan jag åkte förberedde jag detta inlägg, en tillbakablick på året som gått och det var riktigt roligt. Tänk så mycket man har gjort och så mycket man har fått vara med om, jag tror det är viktigt att påminna sig själv ibland så man inte glömmer bort hur bra man har det!
.
Den första januari 2012 spenderade jag tillsammans med Hanna på Karon Beach i Phuket. Den största delen av januari spenderades i Thailand, Phuket, Koh Yao Noi, Koh Yao Yai, Phi Phi Island, Koh Lanta, Krabi och Bangkok. En fantastisk resa som jag aldrig kommer att glömma och tänk så många saker man fick testa på!
.
.
I februari var det tillbaka i skolan och allting rullade på som vanligt förutom att jag fick se melodifestivalen i Växjö! (Heja Loreen) Sportlov och jag fyllde nitton, ett år äldre och nu skulle jag helst vilja stanna i ålder. Trivs bra med att vara nitton så varför bli äldre?
.
 .
I mars var vi på BUFF, filmfestival i Malmö. Smakade sushi för första gången och lärde oss om hinduism i skolan. 
.
 .
April bjöd på snö men som tur var försvann den ganska snabbt! Jag hittade min studentklänning och såklart var det en massa plugg i skolan...
.
.
Maj månad, solen började visa sig igen och vi åkte på en minnesvärd skolresa till Bryssel och Lübeck. Lärare som körde fel och till och med somnade på föreläsningar, ett mycket härligt gäng var med och vi kom varandra nära. Loreen gick och tog hem hela Eurovision, bra jobbat!
.
.
I juni var det dags för två dagar man aldrig trodde skulle komma, student balen och student dagen. Två dagar som var speciella och som man länge innerst inne hade väntat på men som man ändå inte riktigt ville skulle komma. Det var en skräckblandad förtjusning, vad ska jag nu göra med mitt liv?
.
 
Juli försvann snabbt, dagarna gick, sommaren gick. Eller vänta det var inte mycket till sommar. Jag jobbade på bland ost, kött och i kassan på Maxi. Ett sommarjobb som jag faktiskt tyckte riktigt bra om :)
.
 
I augusti hade jag min första hel lediga helg på hela sommaren och den spenderades ute vid havet med familjen. När den svenska sommaren är som bäst! I slutet av augusti tog jag några dagar ledigt och spenderade de hos mormor vid havet och så var jag och lillasyster på Diggiloo.
.
 
September fortsatte att jobba på Maxi, pluggade en massa teori och tog mitt körkot. Packade väskorna och begav mig tillsammans med Emilia till Bangkok och vår spänannde resa!
.
 .
Oktober, höst hemma men varmt i Kambodja där jag spenderade den största delen av månaden. Träffade många nya människor, såg hav och gick över gränsen till Vietnam. Njöt av ett vackert Singapore med skyskrapor, rena gator och människor från världens alla hörn.
.
 
.
I början av november låg vi på ett hotellrum i Kuala Lumpur i Malaysia och väntade på att monsunregnet skulle ta slut men vi hade det ganska bra ändå. Sedan begav vi oss till Thailand där vi besökte Krabi som har blivit om än mer turistigt sedan förra året. Khao Lak som var mycket vackert, Koh Samui där vi levde något av en dröm men solstolarna i havet och utflykter med elefanter och speedboats till fantastiska öar med kristallklart vatten. Seda var vår lilla dröm slut och vi spenderade 3 dagar i Bangkok innan vi flög hem igen.
.
 
December var kall och grå, jag har nog aldrig frusit så mycket men för en gångsskull kom snön när den skulle. Var dock inte hemma så länge innan det återigen bar iväg mot varmare breddgrader och nu spenderades julen och nyår i Thailad för andra året i rad.
.
Det var lite av mitt år, Gott Nytt År på er alla! :)

Step Up Revolution

Orginaltitel: Step Up Revolution
Regissör: Scott Speer
Sverigepremiär: 16 januari 2013 (Dvd)
Genre: Drama, Musik, Romantik
Längd: 99min
Utgivningsår: 2012
Skådespelare: Kathryn McCormick som Emily, Ryan Guzman som Sean.
 
Handling:
Uppföljare på de andra Step Up filmerna men den är ändå fristående. Emily har drömmar om att bli en proffisionell dansare och dotter till en förmögen affärsman. När hon anländer till Miami träffar hon Sean som är ledare för ett dance crew och när Emilys pappa hotar att förstöra stadsdelen där de bor tvingas de göra allt va de kan för att stoppa honom.
 
Vad tycker jag?
Jag är själv urusel på att dansa och älskar därför nästan alla filmer som har med dans att göra. Jag tyckte verkligen om denna Step Up filmen det var många häftiga dansscener. Sedan måste jag ju säga att Ryan Guzman ser väldigt btra ut i rollen som Sean, ett plus i kanten. Gillar ni dansfilmer se den, oo vad jag önskar att jag kunde dansa :)
.
Klicka på bilden för att se trailern
Step-up-revolution-06_large

Barnhemmet

Del 9
Vi fick ett jättefint rum på barnhemmet med toalett, kök, sovrum och badrum! Det var verkligen mer än vad vi trodde och det var mysigt tyckte vi. En av lärarna som hette Bimol visade oss runt på barnhemmet och det var ett ganska stort område och de lärde barnen att odla ris också. Barnen var ganska blyga i början men det tog inte så lång tid innan de ville leka lite med oss.
.
De lärde oss några ord på Khmer (kambodjanska), vi spelade kort och ritade. Det var verkligen härligt och de blev så glada när man lekte med dem.
.