Social Network-Recension

Hejhejhej :)

En liten hälsning från Göteborg, har det kanon bra här uppe och det är riktigt mysigt! Hoppas ni också har fått en bra start på Höstlovet (:

Tänkte att ni skulle få en recension på den nya filmen Social Network som kom ut förra fredagen.
Orginaltitel: Social Network
Regissör: David Fincher
Utgivningsår: 22 oktober 2010 Sverige
Genre: Biografi, Historia, Drama
Längd: 120 min
Skådespelare: Jesse Eisenberg (Mark Zuckerberg), Rooney Mara (Erica) och Justin Timerlake 8Sean Parker

Handling:
Filmen handlar om den unga killen Mark Zuckenberg som går andra året på Harvard och han har ingen vidare tur med tjejerna. Frustrationen tar han sedan ut på sin blogg där han skriver elaka saker och samtidigt bygger han en sida där man kan ranka kvinnliga studen, bilderna har han fått genom att hacka sig in i universitetets fotokatalog.

Sidan blir så populär att Harvards nätverk kraschar och snart börjar idén om Facebook att grundas. Men hur kommer ett par roddare in i bilden? och hurkommer det sig att hans bästa vän stämmer honom på 600miljoner dollar?

Vad tycker jag?
Jag måste säga att jag tycker detta var en otroligt bra filmoch den var väldigt intressant. Idag tar vi bara facebook förgivet men att skapa en sådant stort socialt nätverk är inte det lättaste. Mark Zuckenberg är ganska hänsynslös men han är inte girig, han är bara fast besluten att sluföra sin idé. På vägen får han offra mycket och jag tycker verkligen att filmen är sevärd! Alla ni som gillar facebook ni borde se hur sidan skapades ;)

Av mig får Social Network 8.5/10
Har du eller ska du se filmen?
/Sophie


 Bildkälla

Höstlov & Veckans Hyllning

Hejsan Hoppsan :)

Nu är det äntligen höstlov och som jag har längtat, ska börja med att packa de sista sakerna för om en timme sitter jag på tåget mot Göteborg! Lovet kommer att spenderas med en massa kul och jag hoppas verkligen att jag hinner med allt jag har tänkt för som det ser ut nu så har jag kanske bokat in lite för mycket :p
Shoppingtur, äventyrsbad, ullared, träffa tre olika kompisar, filmdag och filmkväll + tre dagar i Göteborg, så vi får se vad som hinns med :)

Eftersom jag snart sticker iväg blir det en Veckans Hyllning idag för det var ett tag sen. Veckans Hyllning går min kompis Annie för att hon är helt crazy! Härlig person som man kan skratta med och tänk att man kan spendera en timme framför facebook och skratta så att man får ont i magen.
/Sophie


 Källa

Kändis Halloween

God morgon på er :)

Fredag idag och det är snart Höstlov, härligt! Höstlov innebär också Halloween, är det något ni brukar fira? Vi firar det inte det så mycket men när vi bodde utomlands gjorde vi det mer.

Kändisarna gillar att klä ut sig och det märker man om man tittar igenom bilder från föregående år, en massa fina Halloween kostymer har de fixat. Vad säger ni om Jack Osbourne som har klätt ut sig till en Taco eller Jason Biggs som är en söt liten tjej?
Heidi Klum och Seal gillar nog Halloween och de har varit allt från polis & vampyr till orm och äpple och Heidi själv har varit hinduisk gud och katt :)
Vad tycker ni om deras halloween kostymer?
/Sophie